Antena 3 CNN Actualitate Temele de importanţă majoră pentru România discutate în şedinţa CSAT

Temele de importanţă majoră pentru România discutate în şedinţa CSAT

sat.jpg
Foto: Agerpres
17 Sep 2015   •   15:23

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în şedinţa CSAT s-a discutat despre implementarea Strategiei Naţionale de Apărare, situaţia "complicată" din Orientul Mijlociu, prezenţa României în cadrul acţiunilor NATO, dar şi despre participarea la forţele de menţinere a păcii sub egida ONU.
   
"Au fost aprobate o serie de documente care s-au întocmit pentru a putea aplica această Strategie (Naţională de Apărare a Ţării - n.r.), printre care planul de implementare, Carta Albă a Apărării, strategia care se referă la ordinea publică şi alte documente care ţin de acelaşi context", a declarat Iohannis, cu privire la modul în care se implementează Strategia Naţioanlă de Apărare a Ţării, subiect care s-a aflat în atenţia CSAT.
   
O a doua temă majoră a fost situaţia din Orientul Mijlociu, în special cea din Siria şi Iran.
   
"Mai multe materiale au fost prezentate în acest complex, pentru a permite o informare corectă a membrilor CSAT", a precizat Iohannis.
   
CSAT a discutat şi despre prezenţa românească în cadrul NATO, "iar aici toată lumea a fost evident de acord să participăm aşa cum se cuvine la foţele de intervenţie NATO", a arătat preşedintele.
   
De asemenea, s-a discutat despre participarea României la forţele de menţinere a păcii organizate sub egida ONU.
   
"Aici toată lumea a fost de acord că va trebui să avem o contribuţie mai mare decât este cea pe care o avem acum", a spus preşedintele, adăugând că mai multe detalii vor fi oferite ulterior pe acest subiect.

Citiţi şi: Klaus Iohannis: Am putea folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor

×
Subiecte în articol: CSAT sedinta CSAT NATO Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close