Antena 3 CNN Actualitate Telefoane potrivite pentru seniori

Telefoane potrivite pentru seniori

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 15:05 31 Aug 2020 Modificat la 15:05 31 Aug 2020
o_1eh1r2jtt16ik1s7322u1nki1ah3b.jpg

Sunt telefoane în rate, care nu impresionează prin inovații și funcții nemaiîntâlnite, dar oferă stabilitate, sunt fiabile și ușor de folosit. Iată câteva exemple.

Google Pixel XL

Trebuie să recunoaștem că Android este cea mai la îndemână și ușor de înțeles platformă. În plus, gradul ridicat de personalizare îți permite să aranjezi aplicațiile și să organizezi setările astfel încât să se potrivească perfect cu obiceiurile și dorințele părinților sau bunicilor tăi. Din acest punct de vedere, cea mai „curată” formă de Android vine de la Google. Iar Pixel XL combină prețul accesibil cu filosofia Google: ecran măricel, dar nu foarte mare, imagine de calitate, foarte clară, o cameră suficient de bine echipată și destulă memorie internă pentru toate pozele cu nepoți.

Samsung Galaxy Note 5

Un telefon simplu nu înseamnă neapărat slab ca performanțe. Și nu există motive pentru care generația mai în vârstă n-ar trebui să se bucure de noua generație de telefoane. Bineînțeles, nu vorbim de modele flagship, dar ne putem uita la alte telefoane din portofoliul Samsung. Un telefon cu ecran mare și generos, de 5.7 inch, de exemplu. Dacă mai vine și cu un stylus, cu atât mai bine. Cu siguranță părinții și bunicii noștri se vor simți mai bine mânuind un stilou decât umblând cu degetul pe touchscreen. Să aibă procesor puternic, memorie RAM de vreo 4GB și o baterie care să nu cedeze după două căutări pe GPS. Dar dacă acest telefon ar avea și o funcție-minune, care face totul mai mare și clar, mai ușor de citit și mai puțin întortochiat? Dacă ar fi, de exemplu, Galaxy Note 5?

NOKIA 4.2

Nimic nu spune „old school” precum un telefon Nokia. De acolo am plecat toți și putem să ne întoarcem acolo fără rușine. Pentru că Nokia s-a adaptat în sfârșit vremurilor și face telefoane smart, păstrând însă principiile care i-a consacrat drept lideri mondiali, la începuturile telefoniei mobile. Nokia 4.2, ca și mulți alți frați ai săi din generația nouă, se laudă în primul rând cu o construcție de calitate, ceva mai robustă decât la smartphone-urile premium, pe care ți-e frică uneori să le tratezi altfel decât cu maximă blândețe. Și în interior lucrurile stau simplu și la obiect. Avem un Android One ușor de navigat, care nu te încurcă cu detalii inutile și nici nu te bate la cap cu tot felul de update-uri. În rest, știe să facă ceea ce face orice telefon, dar poți fi sigur că nu va trebui să-l schimbi pentru următorii 5-6 ani.

Dacă vrei să le oferi părinților sau bunicilor un upgrade la telefonul cu taste, există opțiuni. Iar dacă vrei să fii la fel de înțelept ca ei, folosește CardAvantaj pentru a împărți totul în rate.

×
x close