Antena 3 CNN Actualitate Tehnici de supravieţuire, oferite de specialişti. Ce TREBUIE să faceţi pentru a trece cu bine peste aceste zile

Tehnici de supravieţuire, oferite de specialişti. Ce TREBUIE să faceţi pentru a trece cu bine peste aceste zile

Tehnici de supravieţuire, oferite de specialişti. Ce TREBUIE să faceţi pentru a trece cu bine peste aceste zile
de O.P.    |    06 Feb 2012   •   06:02

Condiţiile meteo extreme au pus în dificultate sute de persoane, fie că au rămas blocate pe drumuri, fie că nu au putut să plece din localităţile de domiciliu.  Ce trebuie să facem pentru a putea rezista în aceste zile reci, cu temperaturi de sub minus 10 grade? Ce trebuie să mâncăm şi mai ales cum trebuie să ne îmbrăcăm pentru a evita hipotermia?

Vestimentaţia este esenţială pentru a evita instalarea hipotermiei. Un sfat foarte util este să purtăm două pulovere mai subţiri în locului unuia gros: la exterior sa fie un material care sa respinga vantul si precipitatiile, un material sintetic.

Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească citricele, lactatele, ceapa şi usturoiul, mai ales dacă petreceţi mult timp afară. De asemenea, un termos cu ceai cald ar fi extrem de util.

Înainte de a pleca la drum, şoferii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, iar rezervorul de combustibil este plin. Păturile, apa şi alimentele neperisabile nu trebuie să lipsească din automobil.

După o perioadă lungă de mers prin ger şi zăpadă, odată ajunşi acasă este recomandat să beţi o cană de ceai cald, cu multă lămâie, pentru a vă recăpăta energia.





×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close