Antena 3 CNN Actualitate Ţeapa cu care romii se îmbogăţesc pe autostrăzile din America: "Neapărat trebuie să aveţi un copil în maşină"

Ţeapa cu care romii se îmbogăţesc pe autostrăzile din America: "Neapărat trebuie să aveţi un copil în maşină"

Un copil de etnie romă s-a filmat în timp ce explica pas cu pas ţeapa cu care rudele sale îi înşeală pe cetăţenii americani, pe marginea autostrăzilor din SUA.

o_1es0o5fgai4i1uib1rji1e021airb.jpg
Sursa foto: TikTok
de Alin Tarnovschi    |    14 Ian 2021   •   18:30

Clipul video filmat de tânăr a fost urcat apoi pe TikTok şi apreciat de mii de oameni. Cristofor, aşa cum este denumit şi contul copilului (n.r. pe care l-am blurat din motive evidente), a explicat fiecare pas din înşelătoria cu care rudele sale reuşesc să facă o mulţime de bani.

"Uitaţi-vă cum fac bani în America. Deci, neapărat trebuie să aveţi un copil din ăsta în maşină, neapărat, neapărat. Deci, se dau jos aici şi fac cu mâna la oameni să oprească.

Şi le vând aur şi din asta ne îmbogăţim, băi fraţilor. Uitaţi-vă, a oprit şi uitaţi-vă cum bagă pe el. A dat jos lanţul, nu ştiu ce", a explicat copilul, cel mai probabil fiul celui filmat şi care îi înşeală pe cetăţenii americani opriţi să îl ajute.

Ţeapa, întâlnită de multe ori şi pe drumurile din România, are la bază empatia.

Astfel, romii îşi urcă toata familia în maşină, în special copii, apoi opresc pe marginea unei autostrăzi, iar unul dintre ei coboară şi face semn altor şoferi să opresacă pentru a-l ajuta.

În momentul în care unul dintre şoferi opreşte, escrocul intră în discuţie cu el, îi explică că a rămas fără benzină sau că maşina s-a stricat şi nu are bani la el, motiv pentru care îi solicită o sumă de bani în schimbul unor bijuterii.

În cazul de faţă, un lanţ de aur pe care escrocul îl oferă drept garanţie pentru o sumă mai mare de bani. În realitate, lanţul de aur este doar un lanţ fără valoare, în timp ce victima plăteşte contravaloarea unui lanţ de aur adevărat.

Astfel de ţepe au dispărut însă de pe drumurile din România odată cu mediatizarea intensă a escrocheriilor şi a escrocilor care cer ajutor pentru a-i păcăli pe oameni.

×
Subiecte în articol: America SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close