Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu vrea Jocuri Olimpice pe Valea Prahovei

Tăriceanu vrea Jocuri Olimpice pe Valea Prahovei

Tăriceanu vrea Jocuri Olimpice pe Valea Prahovei
14 Iun 2007   •   19:24

Premierul vrea ca Valea Prahovei să fie gazdă pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. Călin Popescu Tăriceanu a mers joi la Sinaia să-i înveţe pe primarii din zonă cum să-i convingă pe şefii forului olimpic. Le-a recomandat, în primul rând, să se organizeze într-un sindicat municipal şi să elaboreze un proiect pentru toată zona Văii superioare a Prahovei, astfel încât să poată accesa fonduri europene importante pentru dezvoltarea zonei.

Şeful Executivului le-a sugerat responsabililor locali să creeze în cadrul acestui sindicat o unitate de management care să pregătească proiecte integrate atât pentru dezvoltarea regională, cât şi în vederea posibilei organizări de către România a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022. Premierul a arătat că Guvernul poate finanţa în acest caz proiectarea programului.

Preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu, a spus că România este capabilă să organizeze această competiţie, dar înainte trebuie să organizeze un eveniment cu o importanţă mai mică, precum Jocurile Olimpice de Iarnă de Tineret din 2013, pentru care scrisoarea de intenţie trebuie trimisă în luna august. Morariu a subliniat că jumătate din costurile organizării jocurilor olimpice sunt suportate de către Comitetul Internaţional Olimpic, iar avantajul este că infrastructura îi rămâne ţării organizatoare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close