Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: traficul rutier e blocat din cauza "regilor asfaltului"

Tăriceanu: traficul rutier e blocat din cauza "regilor asfaltului"

Tăriceanu: traficul rutier e blocat din cauza "regilor asfaltului"
22 Noi 2007   •   07:40

Cel de-al doilea pasaj rutier de pe DN1 din zona Băneasa a fost inaugurat joi. Premierul Tăriceanu, prezent la inaugurare, a declarat că speră ca acest pasaj să ajute la fluidizarea traficului. El a declarat că lucrările de infrastructură sunt dereglate de multe ori şi că va modifica legea achiziţiilor publice pentru a sparge monopolul de pe piaţa asfaltărilor. Traficul rutier din Bucureşti este blocat din cauza firmelor conduse de "regii asfaltului", protejate de Cotroceni, a spus premierul. Tăriceanu a subliniat că ministerul Transporturilor s-a ocupat de acest pasaj, ale căror lucrări s-au terminat cu 8 zile mai devreme.

Tăriceanu şi-a cerut scuze faţă de şoferii bucureşteni pentru traficul rutier din Capitală, deşi nu ocupă postul de primar general al municipiului Bucureşti. Videanu a declarat că acceptă scuzele premierului, ca un participant la trafic.

Lucrările pentru fluidizarea traficului în această zonă au început în urmă cu doi ani. Proiectul prevede realizarea a două pasaje rutiere, precum şi extinderea la trei benzi pe sens a Drumului Naţional 1 pe tronsonul Bucureşti- Ploieşti. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la peste 30 de milioane de euro. Primul pasaj a fost inaugurat la jumătatea lunii august şi a costat aproape 5 milioane de euro. Perioada de garanţie a celor două poduri este de doi ani.

TĂRICEANU: TRAFICUL RUTIER E BLOCAT DIN CAUZA FIRMELOR PROTEJATE DE COTROCENI

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close