Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu reloaded. Secretul: consilierii

Tăriceanu reloaded. Secretul: consilierii

Tăriceanu reloaded. Secretul: consilierii
20 Mar 2007   •   09:22

Din ?Moliceanu? au făcut ?Tăriceanu?. Dintr-un om care era un bun încasator al loviturilor venite dinspre Traian Băsescu, au făcut un om care aproape îl atacă pe chiriaşul de la Cotroceni. Autorii sunt doi cunoscuţi consultanţi politici israelieni: Arthur Finkelstein şi Tal Silberstein. Totul pentru doar 1 milion de euro. La doar câteva luni după ce a preluat funcţia de prim-ministru, deşi atacat de şeful statului, Călin Popescu-Tăriceanu era destul de împăciuitor.

Ambiţia noului Tăriceanu: să-şi spulbere adversarii
Schimbarea de atitudine a premierului din ultimele luni urmăreşte ţinte ambiţioase pentru ?Moliceanu?: întărirea partidului, dar şi distrugerea, rând pe rând, a adversarilor politici, identificaţi în Traian Băsescu, PD într-o primă fază, apoi PSD atunci când noul Tăriceanu va simţi că a venit momentul luptei pentru supremaţie.

Strategia consilierilor: atacul susţinut
Noua echipă de strategi a schimbat, aproape peste noapte, percepţia publică despre PNL şi despre Călin Popescu-Tăriceanu. Metoda folosită este una simplă: atacarea susţinută a adversarului şi repetarea aceluiaşi mesaj până la certitudinea că a intrat în conştiinţa publică. Deşi oficial nu se recunoaşte, sfaturile date de cei doi strategi sunt literă de lege în PNL.

Traian Băsescu ? un preşedinte care ştie însă totul
La venirea din vizita oficială din Luxembourg, Traian Băsescu a arătat că e la curent cu ceea ce i se pregăteşte. ?Vi şi-i serveşti preşedintelui o soluţie despre care ai fost avertizat că nu este dorită de preşedinte. Dar asta intră probabil în şcoala de a face politică inspirată de consultanţii pe care domnia sa îi are?, a declarat şeful statului.

În duelul cu Traian Băsescu, strategii premierului merg pe metoda înghiţirii adversarului şi nu pe aceea a contrării sale. Nici preşedintele nu stă cu mâna în sân. La Cotroceni au fost aduşi consilieri care să conceapă strategii de imagine pentru preşedinte.

"CV-urile" celor doi megaconsilieri:
Arthur Finkelstein
-supranumit ?Machiavelli? al strategiilor de comunicare
-fost consultant al preşedinţilor SUA - Richard Nixon, Ronald Reagan, George Bush
-fost consultant al premierilor israelieni Benjamin Netanyahu şi Ariel Sharon

Tal Silberstein
-strategul campaniei premierului israelian Ehud Barak
-alegerile locale 2004, recomandări pentru campania PD pentru campania ?Da pentru Bucureşti?.
-în 2004 a lucrat pentru Adrian Năstase şi PSD.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close