Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, informat cu întârziere de "cazul Remeş"

Tăriceanu, informat cu întârziere de "cazul Remeş"

Tăriceanu, informat cu întârziere de "cazul Remeş"
08 Oct 2007   •   16:32

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni dimineaţă că nu are cunoştinţă de vreo cerere a DNA privind urmărirea penală ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş. Liderul PNL a adăugat însă că Parchetul s-a grăbit în ultimii ani cu cercetările în privinţa miniştrilor Cabinetului său. Mai târziu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a anunţat că între timp premierul a fost anunţat oficial cu privire la acest caz. Ea a confirmat că procurorul general al Parchetului, Laura Codruţa Kovesi, l-a informat luni pe premier cu privire la sesizarea preşedintelui Traian Băsescu. Camelia Spătaru a adăugat că, tot luni, Tăriceanu a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

Surse guvernamentale au precizat pentru Rompres că întâlnirea fost solicitată de premier, pentru a discuta personal cu ministrul Remeş despre acuzele care i se aduc.

Tăriceanu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că justiţia trebuie să fie cu adevărat independentă şi responsabilă, indiferent dacă este vorba despre simpli cetăţeni sau despre membri ai Guvernului. ?Nu am cunoştinţă de această cerere?, spunea el de dimineaţă, adăugând că ?Parchetul s-a distins în doi ani de zile printr-o grabă deosebită care a făcut în aşa fel încât câţiva dintre membrii Cabinetului să fie anunţaţi că fac obiectul unei cercetări, preşedintele apoi să ia măsura suspendării şi să asistăm, în final, la neînceperea urmăririi penale?.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a sesizat pe preşedintele Traian Băsescu pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Decebal Traian Remeş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorul general l-a informat şi pe primul-ministru cu privire la sesizarea adresată şefului statului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close