Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu i-a cerut sprijin Papei pentru a stopa xenofobia

Tăriceanu i-a cerut sprijin Papei pentru a stopa xenofobia

Tăriceanu i-a cerut sprijin Papei pentru a stopa xenofobia
06 Noi 2007   •   21:47

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a fost primit miercuri la Vatican, într-o scurtă audienţă, de Papa Benedict al XVI-lea. El i-a cerut sprijinul Papei pentru a opri valul de xenofobie îndreptat asupra românilor. ?Nu poţi să etichetezi un întreg popor pentru fapta unui singur individ?, i-a spus Papa Benedict al XVI-lea premierului. Audienţa acordată şefului Executivului de la Bucureşti a durat 45 de minute. Şeful Executivului de la Bucureşti a fost primit în audienţă împreună cu soţia sa, Ioana Popescu-Tăriceanu.

Premierul Tăriceanu a declarat înainte de a pleca spre Italia că evenimentele din ultima perioadă au creat un val de xenofobie foarte îngrijorător în ceea ce îi priveşte pe români. Acesta a precizat că Guvernul român doreşte stoparea infracţionalităţii în Italia prin măsurile pe care le-a luat în ultima perioadă, deşi acest lucru ţine îm exclusivitate de instituţiile italiene. Tăriceanu va cere autorităţilor italiene să ofere protecţie şi siguranţă românilor care muncesc cinstit şi care reprezintă majoritatea. ?Nu vreau ca viaţa şi activitatea celor corecţi să fie pusă în pericol de câţiva români care trăiesc de pe urma infracţiunilor?.

?Valul de xenofobie care s-a declanşat în Italia trebuie să se calmeze, pentru că nu va dăuna numai României ci şi Italiei. Trebui să căutăm soluţiile cele mai bune pentru a depăşi problemele din acest moment?, a încheiat Tăriceanu.

Premierul român s-a întâlnit la Roma şi cu cu şeful guvernului italian Romano Prodi, căruia i-a prezentat planul de măsuri privind gestionarea situaţiei create în urma aplicării de către Italia a decretelor de îndepărtare a cetăţenilor străini.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close