Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu este hotărât să facă ordine în Delta Dunării

Tăriceanu este hotărât să facă ordine în Delta Dunării

Tăriceanu este hotărât să facă ordine în Delta Dunării
16 Iun 2007   •   12:11

Şeful Guvernului atrage atenţia că braconajul a luat amploare pentru că cei care încalcă legea nu sunt pedepsiţi. Aproape 500 de dosare de braconaj aşteaptă de ani buni să fie rezolvate, spune premierul, care a lăsat să se înţeleagă că unii magistraţi ar avea interesul să tergiverseze aceste cazuri. Foarte bine informat, premierul a atras atenţia că, în ultimii ani, cantitatea de peşte recoltată din Deltă a scăzut de la 17.000 de tone la aproape 4.000 . Tăriceanu a precizat şi cauzele: braconajul, dar şi pescuitul la scară industrială practicat până acum.

?Sunt foarte multe interese în joc... pescuitul industrial trebuie interzis?, susţine Tăriceanu. Primul-ministru a precizat că va cere ministerului Justiţiei să fie rezolvate cele aproape 500 de dosare privind cazuri de braconaj care, de câţiva ani, se află în sertarele procurorilor. Tăriceanu a lăsat să se înţeleagă că unii dintre procurori şi judecători ar putea avea legături cu braconierii.

Pentru refacerea bazinului piscicol al Deltei Dunării, Tăriceanu a dat ca soluţie, pe lângă interzicerea pescuitului industrial, şi reprofilarea pescarilor din zonă, spre domenii cum ar fi turismul. Premierul a criticat şi autorităţile locale pentru că nu-şi dau silinţa să crească veniturile la bugetul local. În momentul de faţă, veniturile Consiliului Judeţean Tulcea sunt de doar 1 milion de euro pe an, sumă considerată prea mică de către şeful Guvernului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close