Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre momentul în care a aflat, în anul 2014, dintr-un document publicat de Daniel Dragomir, că a fost interceptat luni de zile înainte de campania electorală și în timpul campaniei.
„Eu aș fi fost mult mai confortabil dacă aș fi primit această informare de la Parchetul General înainte ca informația să apară în spațiul public. Așa ar fi fost normal. Multă lume îmi spune `da, dar știți, vorbiți, criticați, dar nu faceți nimic concret`. Ei bine, uite, am luat acest exemplu ca un studiu de caz. Și am făcut eu o contestație privind legalitatea măsurilor de interceptare în acel dosar. După ce am primit hârtia, nu aveam cum altfel. În acest moment contestația se judecă la Înalta Curte. E un exercițiu foarte interesant. După cum știți, majoritatea interceptărilor telefonice au fost făcute în baza literei F din articolul 3, dacă nu mă înșel, din legea siguranței naționale, unde definirea era la și altele.. punem orice. Nu e terorism, nu e spionaj, nu e.. lucruri care țin de siguranța națională. Și acesta a fost articolul folosit pentru deciziile de ascultare telefonică în masă a românilor. Un număr de ascultări care depășește ceea ce se întâmplă în SUA. O să vedem decizia Curții Constituționale.. e adevărat că decizia nu a fost încă motivată care consideră neconstituțional acest articol”
„Eu am făcut un demers și am cerut să-mi fie puse la dispoziție interceptările. Știți ce mi s-a răspuns? Că interceptările nu au reliefat absolut nimic în legătură cu dosarul și atunci au fost distruse. Nu au găsit nimic incriminant la adresa mea și aceste interceptări nu mai sunt disponibile. Am primit acest răspuns”, a mai spus Tăriceanu.