Antena 3 CNN Actualitate Târg de universităţi de elită în Capitală

Târg de universităţi de elită în Capitală

Târg de universităţi de elită în Capitală
10 Mar 2007   •   13:28

Peste 120 de de universităţi din Europa, SUA şi Canada îşi prezintă oferta de studii la cea de-a treia ediţie a târgului educaţional ce se desfãşoarã, în acest sfârşit de săptămână, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Vizitatorii, elevi şi studenţi în anii terminali pot afla de la standurile celor 123 de universităţi prezente la târg - Romanian International University Fair (RIUF) - cum se completează formularele şi dosarul de admitere, cât de mari sunt taxele de studiu şi despre viaţa din campusuri.

Întrebat despre condiţiile în care pot fi admişi candidaţii români la instituţiile din străinătate, preşedintele Educativa, Alexandru Ghiţă, a subliniat că studenţii români sunt trataţi la fel ca orice alt student internaţional. ?Dacă studentul român răspunde criteriilor de performanţă pe care le solictă o universitate, un program de master sau de MBA, atunci are toate şansele să fie admis? , a spus Alexandru Ghiţă, organizator al târgului. Cea mai frecventă întrebare adresată organizatorilor se referea la costul studiilor şi la posibilităţile de a obţine granturi sau burse. Educaţia costă şi trebuie privită ca o investiţie, sunt de părere organizatorii.

?Unele universităţi oferă o serie de burse parţiale sau totale pentru cei mai performanţi studenţi. În plus, ei mai pot apela la credite, ca sursă de finanţare alternativă a studiilor, sau pot lucra part-time în campusurile universităţilor la care învaţă?, a declarat pentru ROMPRES Alexandru Ghiţă. ?În ţări precum Olanda sau Germania peste 30-40% dintre studenţi participă la cursuri în alte ţări, ceea ce încercăm să promovăm şi în România?, a mai spus el.

Întrebat dacă organizarea RIUF în capitală nu defavorizează tinerii din provincie, el a spus că speră să extindă, din 2008, târgul educaţional în alte două-trei oraşe din ţară. Cea mai mare ofertă educaţională a venit din Franţa, cu 30 de universităţi prezente la târg, dintre care şcoli prestigioase cum ar fi Sorbona, Şcoala Superioară de Comerţ din Paris, Universitatea din Havre, mai sunt 16 universităţi britanice, cu 10 mai mult decât la ediţia precedentă, 6 universităţi americane, între care Prinston University, dar şi şcoli dintr-un total de 18 ţări, cum ar fi Austria, Bulgaria, Elveţia, Italia, Norvegia, Olanda sau Ungaria.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close