Antena 3 CNN Actualitate Ţara puternică din UE care caută soldaţi profesionişti. Nu a mai avut recrutare din 2011

Ţara puternică din UE care caută soldaţi profesionişti. Nu a mai avut recrutare din 2011

După 13 ani, un stat puternic din UE caută din nou să recruteze soldați profesioniști ca o posibilă modalitate de a-şi spori apărarea.

recrutare
Ţara din UE care caută soldaţi profesionişti. Nu a mai avut recrutare din 2011 Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   02:00

Germania trebuie să găsească modalităţi de a-i convinge pe oameni să se înscrie pentru o carieră militară, a declarat marţi cancelarul Olaf Scholz, în timp ce ţara sa, în faţa tensiunilor cu Rusia, analizează recrutarea ca o posibilă modalitate de a-şi spori apărarea, relatează Reuters.

"În cele din urmă, este vorba despre cum putem convinge suficiente femei şi bărbaţi să lucreze în Bundeswehr şi să îşi găsească un loc de muncă acolo", a declarat Scholz în timpul unei vizite în Suedia, ţară care a reintrodus conscripţia în 2017, după anexarea Crimeei de către Rusia.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, membru al partidului social-democrat al lui Scholz, a însărcinat ministerul său cu explorarea unor potenţiale modele pentru conscripţia militară.

În Suedia, între 5.000 şi 6.000 de tineri, bărbaţi şi femei, sunt selectaţi pentru recrutare în fiecare an, dar guvernul doreşte să crească acest număr la 10.000, ceea ce ar însemna că aproximativ unu din 10 tineri va trebui să facă pregătirea de bază.

Germania nu a mai avut recrutare din 2011.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close