Antena 3 CNN Actualitate Tânără însărcinată, cu o afecţiune extrem de rară, caz unic la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi

Tânără însărcinată, cu o afecţiune extrem de rară, caz unic la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi

Caz medical rar descoperit de medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. O tânără a ajuns la unitatea medicală cu dureri abdominale groaznice şi sângerări, iar în urma mai multor analize, doctorii au depistat că femeia avea o sarcină extrauterină extrem de avansată, mai exact 13 săptămâni. Mai mult, cazul femeii este unic în ţară. De regulă, sarcinile extrauterine nu depăşesc 8 săptămâni.

de Gigi Cojocaru    |    04 Oct 2023   •   12:58

Viaţa tinerei în vârstă de 34 de ani a fost în mare pericol. Femeia a cerut ajutorul medicilor de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi întrucât avea dureri mari şi sângerări.

Cu două săptămâni înainte, ea a făcut o întrerupere de sarcină la cerere, într-o altă clinică, însă surpriza medicilor a fost să constate că femeia avea o sarcină extrauterină.

"S-au efectuat investigaţii imagistice şi aici vorbim despre ecografie clasică, ecografie 3D şi bineînţeles RMN, care au evidenţiat, spre surprinderea noastră şi a pacientei, existenţa unei sarcini patologice şi anume vorbim despre o sarcină tubară în evoluţie, ceea ce a reprezentat un element de particularitate", a declarat dr. Ciprian Gavrilă Ilea, medic la Maternitatea Cuza Vodă.

Şi mai neobişnuit a fost faptul că fătul, care s-a dezvoltat în afara uterului, avea 13 săptămâni. Cazul este cu atât mai rar cu cât, în mod obişnuit, o asemenea sarcina se opreşte din evoluţie după cel mult 8 săptămâni.

În plus, gravida risca să facă hemoragie interna şi să moară dacă medicii nu interveneau imediat.

Cazul femeii din Iaşi este unic în ţară. În lume au mai existat doar 10 sarcini dezvoltate în afara uterului care au ajuns la 13 săptămâni.

×
Subiecte în articol: Maternitatea Cuza Vodă Iași
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close