Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr a murit într-un bazin din Timişoara. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Un tânăr a murit într-un bazin din Timişoara. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Un tânăr a murit într-un bazin din Timişoara, după ce a mers să înoate în piscina administrată de primărie, dar unde nu era asigurat serviciul de salvamari şi prim-ajutor.

Un tânăr a murit într-un bazin din Timişoara. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor
Un tânăr a murit într-un bazin din Timişoara. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2024   •   13:19

Bazinul a fost renovat și recepționat de către Primăria Timișoara în februarie 2020, când au fost montate și sisteme noi de filtrare și curățare. Cel mai grav este că, din 2020 și până acum, complexul de înot nu are punct de prim-ajutor și nici salvamar, lucruri obligatorii prin lege, notează renasterea.ro.

"La data de 28 mai a.c., în jurul orei 19:51, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fost găsită într-un bazin de înot din municipiu, inconștientă.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani.

Echipajul medical prezent la fața locului au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii situații de fapt", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Primăria Timişoara, prima reacţie oficială

"Bazinul de înot din zona Dacia este închis astăzi, 29 mai 2024, în urma tragicului incident produs aseară, când un tânăr în vârstă de 31 ani și-a pierdut viața. Ne exprimăm întreaga compasiune și transmitem condoleanțe familiei și apropiaților săi.

Tânărul era înscris în programul ,,Mișcarea pentru sănătate”, care se derulează conform orarului stabilit prin HCLMT nr. 631 din 23.12.2019.   Din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, bărbatul fiind declarat decedat. Acesta a fost preluat de Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea cauzei decesului, iar reprezentanții poliției au demarat cercetări. Nu deținem deocamdată alte informații.

Primăria Timișoara colaborează cu instituțiile abilitate pentru a facilita derularea cercetărilor. Totodată, se va declanșa o verificare internă, pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normele procedurale și de siguranță privind desfășurarea programului de sport", a transmis Primăria Timişoara într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: Primăria Timișoara
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marcel Ciolacu, printre suporterii români la Frankfurt: „Merg şi eu să beau o bere”
x close