Genică Boerică a fost supus testului poligraf cu privire la denunţul legat de implicarea lui Ioan Melinescu în sustragrea unui dosar aflat la Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi care o viza pe Daniela Năstase, dovedindu-se, astfel, sinceritatea afirmaţiilor sale. DNA susţine că în timpul unor răspunsuri s-au detectat indicii ale comportamentului simulat a lui Boerică, însă procurorii motivează prin faptul că denunţătorul cunoştea dinainte situaţiile despre care a fost chestionat.
Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2000, Ioan Melinescu l-a anunţat pe Adrian Năstase, în acea vreme deputat, că la Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor se afla în lucru o informare despre o depunere de 400 de mii de dolari într-un cont al Danei Năstase. Melinescu i-ar fi promis lui Năsate că va bloca lucrarea după alegerile din decembrie 2000, astfel încât dosarul să dispară înainte de a ajunge la Parchet. Procurorii mai scriu în rechizitoriu că imediat după ce Adrian Năstase a fost numit prim-ministru, acesta l-a numit pe Melinescu şef la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor şi a primit în schimb dosarul Danei Năstase.
În acest dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au audiat ca martori pe fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, pe fostul ministru al Ministerului Finantelor, Mihai Tănăsescu, pe fostul secretar general al Guvernului, Serban Mihăilescu dar şi pe fostul secretar de stat Ovidiu Grecea.
Anchetatorii au stabilit că niciunul dintre membrii Guvernului a propus numirea lui Melinescu, singurul care a sustinut-o, fără argumente de fond fiind primul ministru Adrian Nãstase.
Procesul fostului premier Adrian Nãstase si al lui Ioan Melinescu, în legătură cu depunerea unei sume de bani de către Tamara Cernasov în contul Danei Năstase începe în 25 iunie, la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie. Dosarul s-a constituit în urma denuntului făcut de Genică Boerică, un cunoscut om de afaceri care a fost condamnat pentru infracţiuni economice.
Antena3.ro