Antena 3 CNN Actualitate Taifunul Wipha a lovit coasta de est a Chinei

Taifunul Wipha a lovit coasta de est a Chinei

Taifunul Wipha a lovit coasta de est a Chinei
19 Sep 2007   •   08:19

Taifunul Wipha a lovit coasta de est a Chinei, în apropierea oraşului Shanghai. Viteza vântului atinge 185 de kilometri pe oră. Aproape două milioane de oameni au fost evacuaţi din calea furtunii. Wipha, care a făcut cel puţin o victimă la Shanghai, s-ar putea dovedi cel mai puternic taifun din China, din ultimul deceniu.

Autorităţile au luat toate măsurile pentru a reduce la minimum efectele taifunului. Şcolile şi birourile au fost închise. Pe litoral, zeci de mii de vase de pescuit au rămas la ţărm. În zonele ameninţate, locuinţele mai fragile au fost evacuate în întregime, ca şi platformele petroliere din larg. Bursa din Shanghai era pregătită să-şi suspende activitatea la primul semn de perturbare a liniilor de comunicaţii.

Câteva meciuri ale Cupei Mondiale la fotbal feminin au fost amânate sau mutate în alte oraşe, aflate în afara pericolului. Taifunul a pătruns pe uscat la sudul oraşului, într-o provincie foarte populată. Şi aici, locuitorii zonei de coastă fuseseră evacuaţi cu ajutorul armatei, în timp ce valuri uriaşe loveau deja ţărmul.

În oraşul Wenciou, mai multe străzi au fost inundate, iar apa a atins pe alocuri un metru înălţime. Taifunul Wipha s-a deplasat spre nord, dar forţa sa s-a redus considerabil. Meteorologii prevedeau că ochiul ciclonului va ocoli Shanghai. Aici însă rafale de vânt au ajuns şi până la 100 de kilometri pe oră.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close