Antena 3 CNN Actualitate Taifunul Lekima a făcut 23 victime în Vietnam

Taifunul Lekima a făcut 23 victime în Vietnam

Taifunul Lekima a făcut 23 victime în Vietnam
06 Oct 2007   •   09:43

Bilanţul taifunului Lekima, care a lovit în urmă cu două zile Vietnamul, a ajuns la 23 morţi şi 9 dispăruţi. Pagubele materiale sunt evaluate la peste 40 de milioane de dolari. Mai multe regiuni din nordul şi centrul ţării se află în continuare sub ape, din cauza taifunului şi a ploilor abundente din ultimele zile.

Autorităţile locale vietnameze rămân în stare de alertă, deoarece nivelul râurilor ieşite din matcă ar putea să crească şi mai mult în zilele următoare. Potrivit datelor încă provizorii, 77.000 de locuinţe au fost avariate de taifunul Lekima. Numeroase vase de pescuit au fost scufundate, iar reţelele electrice şi de telecomunicaţii au fost culcate la pământ.

Inundaţiile şi alunecările de teren au extins şi mai mult distrugerile. Apele au invadat alte zeci de mii de case, precum şi şosele şi alte lucrări de infrastructură. Guvernul nu a reuşit să evacueze toate zonele ameninţate şi, în unele locuri, oamenii au fost nevoiţi să-şi facă singuri plute din trunchiuri de bananier. Chiar dacă au scăpat cu viaţă, mulţi şi-au pierdut toate bunurile din casă.

Echipele de salvare s-au străduit, întreaga zi de vineri, să ajungă în localităţile izolate despre care se ştia că sunt sub apă. Vietnamul se confruntă anual, în sezonul musonic, cu furtuni violente şi inundaţii care fac de fiecare dată sute de victime.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close