Antena 3 CNN Actualitate Sute de unităţi de învăţământ vor începe anul şcolar fără autorizaţii sanitare

Sute de unităţi de învăţământ vor începe anul şcolar fără autorizaţii sanitare

Sute de unităţi de învăţământ vor începe anul şcolar fără autorizaţii sanitare
04 Sep 2008   •   08:52

Mai e puţin şi incepe scoala, dar se pare că nimic nu se schimbă de la un an la altul. Şcolile care nu au autorizaţie sanitară şi nici nu vor primi una până la 15 septembrie, sunt cu sutele în mai toate judeţele. În alte unităţi de învăţămînt, lucrările de reabilitare abia au inceput , dar nici asta nu mai e o noutate. Si tot la fel ca la fiecare început de an şcolar, autorităţile promit ca toate problemele vor fi remediate la timp. 72 de şcoli din judeţul Prahova nu vor primi autorizaţie sanitară de funcţionare. Multe dintre ele sunt adevărate şantiere, cu mai puţin de două săptămâni înaintea primului clopoţel. La şcoala din Filipeştii de Târg, modernizarea clădirii a început încă de anul trecut, dar lucrările nu s-au finalizat.

Situaţia este gravă şi în judeţul Braşov. Cele mai multe şcoli sunt încă la stadiul de reabilitare. Instalaţiile sanitare nu au fost reparate, corpurile nou construite nu dispun de apă sau mobilier, iar în jurul clădirilor au fost săpate gropi de câţiva metri.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte în toată ţara. Zeci de unităţi şcolare nu au primit autorizaţie de funcţionare în capitală. În Botoşani, aproape jumătate de şcoli şi grădiniţe sunt neautorizate din cauza lipsei apei curente şi a canalizării, iar la Arad jumătate dintre şcoli vor începe noul an şcolar fără a avea autorizaţie sanitară de funcţionare.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close