Antena 3 CNN Actualitate Sute de sticle cu băuturi contrafăcute, confiscate de poliţiştii bucureşteni

Sute de sticle cu băuturi contrafăcute, confiscate de poliţiştii bucureşteni

Sute de sticle cu băuturi contrafăcute, confiscate de poliţiştii bucureşteni
12 Feb 2009   •   23:22

Sute de litri de băuturi contrafăcute nu vor mai ajunge în barurile şi magazinele din Bucureşti. Poliţiştii au descins, joi, la mai multe fabrici clandestine de alcool din sectorul 5. Marfa a fost confiscată, iar 12 persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi contrafacere.
După aproape un an de filaj, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din sectorul 5 au descins la opt adrese de la marginea Capitalei. Aveau informaţii că acolo se ascund fabrici ilegale de băuturi alcoolice.
"Cu acea instalaţie empirică prelucrau alcoolul, care era ulterior livrat pe piaţă. Alcool de proastă calitate, contrafăcut, respectiv ţuică, rom, coniac. În aceste condiţii, putea fi pusă în pericol şi sănătatea populaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.
Sute de sticle cu băuturi au fost confiscate, înainte să ajungă în baruri. Dacă toate aceste sticle cu alcool ajungeau pe piaţă, gaura în bugetul statului se apropia de trei miliarde de lei vechi numai prin neplata accizelor.
Mergând pe fir, poliţiştii au găsit şi o mică tipografie. De acolo au ridicat mii de etichete şi banderole pentru băuturi alcoolice, timbre fiscale şi sute de cărţi. Proprietarul tipografiei susţine că este nevinovat.
Anchetatorii încearcă acum să descopere proporţiile fraudei.
"Vom documenta întreaga activitate infracţională. Este vorba despre infracţiuni la regimul drepturilor de autor, evaziune fiscală, falsificarea unor valori, deţinerea unor instrumente pentru falsificarea acestor valori. (...) Sunt cel puţin 12 membrii, 12 suspecţi", a mai declarat Christian Ciocan.
Toţi cei prinşi au fost audiaţi de poliţişti şi sunt cercetaţi în stare de libertate.
Antena 3

×
Subiecte în articol: bauturi alcoolice
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close