Antena 3 CNN Actualitate Sute de români au ajuns la spital cu fracturi la mâini şi picioare (VIDEO)

Sute de români au ajuns la spital cu fracturi la mâini şi picioare (VIDEO)

Sute de români au ajuns la spital cu fracturi la mâini şi picioare (VIDEO)
12 Feb 2010   •   19:54

Zăpada din oraşe s-a mai topit, dar a apărut gheaţa. Iar acum medicii nu mai au o clipă de linişte. Sute de români au ajuns la spital cu fracturi la mâini şi la picioare.

Bucureştenii sunt alpinişti pe mormane de zăpadă. Un sport care se lasă cu mâini şi picioare rupte. În ciuda vârstei, bărbatul din imaginile de mai jos a avut noroc. Nu a păţit nimic. La alte treceri de pietoni, escaladarea troienelor s-a lăsat cu fracturi serioase.

În Bucureşti nu a fost spital în care medicii ortopezi să stea degeaba. La fel cum s-a întâmplat şi în ţară.

La spitalul Judeţean din Galaţi, zeci de pacienţi imobilizaţi la pat, cu picioarele în ghips şi suspendate în aer, se înghesuie în saloane pe unde apucă. În paturi puse la dispoziţie de spital, în cele aduse de acasă sau pe scaune. De mult medicii nu au mai văzut o aşa aglomeraţie.

?După ce a plouat peste zăpadă şi a scăzut temperatura a început show-ul, Galaţiul pe gheaţă. Acest show s-a concretizat în 104 internaţi pe 80 de paturi ale secţiei de ortopedie, mâini, picioare, frânte?, a declarat Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Galaţi.

Şi la Iaşi, medicii au primit pacienţii ca pe bandă rulantă. De multe ori fracturile sunt atât de grave încât pacienţii trebuie operaţi şi petrec multe săptămâni pe un pat de spital.



Observator

×
Subiecte în articol: gheata fracturi spitale
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close