Antena 3 CNN Actualitate Sute de mineri protestează la București și blochează Piața Victoriei în timpul ședinței de Guvern

Sute de mineri protestează la București și blochează Piața Victoriei în timpul ședinței de Guvern

mineri in piata victoriei la protest
Sute de mineri protestează la București și blochează Piața Victoriei în timpul ședinței de Guvern. FOTO: Antena 3 CNN
de G.M.    |    02 Oct 2024   •   11:03

Sute de minerii nemultumiti de recalcularea pensiilor au ajuns miercuri în Capitală, pentru un protest care începe la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, chiar în timpul şedinţei de Guvern. Ieri, un miner s-a legat cu lanțuri și a amenințat că se sinucide.

Protestatarii au pregătit şi un document cu revendicări dacă vor fi primiţi la discuţii.

Oamenii vin cu autocarele din zona Olteniei și spun că sunt nemulţumiţi de noua lege a pensiilor. O parte dintre ei au avut scăderi, în urma recalculării, şi deşi rămân cu pensia în plată, nu vor mai beneficia de următoarele creşteri.

În stradă ies şi cei care încă lucreată, pentru că spun că legea îi afectează şi pe ei, în sensul că pierd beneficiul reducerii vârstei de pensionare pentru că desfăşurau munca în condiţii grele. Ei cer să le fie păstrate beneficiile.

La protest participă sindicaliști de la Federația Națională Mine Energie, afiliată la CNS Cartel ALFA.

Protestul e autorizat până la ora 13.00.

Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiții speciale, mulți dintre aceștia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%. Minerii, energeticienii și alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechități și pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiții dificile.
 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close