Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie

Sute de mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie

Sute de mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie
28 Oct 2007   •   08:59

Peste 300.000 de pelerini s-au închinat în ultimele trei zile la moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Numai sâmbătă, zeci de mii de credincioşi au aşteptat ore întregi, pentru a se ruga la sfintele moaşte şi pentru a asista la Sfânta Liturghie a Cuviosului Dimitrie cel Nou, oficiată de patriarhul Daniel.

Înainte de slujbă preoţii s-au închinat la moştele sfântului Dimitrie, considerat ocrotitorul Bucureştilor. Doar cinci sute de oameni au reuşit să intre în catedrala patriarhală. Restul au urmărit slujba pe ecranele amplasate în curtea Patriarhiei. Cei mai mulţi dintre credincioşi au stat ore în şir la rând pentru a putea ajunge să se roage la racla cu moaştele sfântului.

Slujba de la Patriarhie a fost oficiată de către Preafericitul Daniel. El a anunţat oficial şi deschiderea televiziunii Patriarhiei, care va emite în fiecare zi până la miezul nopţii. Cu această ocazie, directorul CNA a fost decorat de Patriarhul Daniel cu distincţia „Crucea Moldavã”, în semn de mulţumire pentru sprijinirea iniţiativei mediatice a Bisericii Ortodoxe.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close