Antena 3 CNN Actualitate El este suspectul care a aruncat o sticlă incendiară spre Ambasada Israelului din București

El este suspectul care a aruncat o sticlă incendiară spre Ambasada Israelului din București

Suspectul reținut după ce a aruncat o sticlă incendiară spre clădirea Ambasadei Statului Israel la București are profil pe Facebook.

Facebook _ Robin Karo _ hepta _ Mediafax Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   14:34

Surse Antena 3 CNN arată că individul, în legătură cu care autoritățile au confirmat, luni, că are 34 de ani și că este cetățean străin, este prezent pe rețeaua de socializare cu profilul Robin Karo.

Acest profil nu apare la căutări. Sub fotografia asociată contului este specificată o adresă de internet, luood.com.

La încercarea de a accesa această adresă, browserul afișează avertismentul: "Ați încercat să accesați un site care încălcă politica de utilizare a internetului".

Serviciul FortiGuard Intrusion Prevention marchează site-ul respectiv ca având conținut pornografic (mini-galeria următoare).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce spun autoritățile despre suspectul reținut după ce a aruncat cu o sticlă incendiară spre Ambasada Israelului

"Polițiștii din Capitală au fost sesizați de către Serviciul Român de Informații cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se auto-incendieze și ar fi reușit să ardă un afiș la intrarea într-o instituție din Sectorul 4.

Acest bărbat de 34 de ani, cetățean străin, a fost imobilizat de către colegii de la Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații și predat de către SRI polițiștilor secției 14, acolo unde a și fost condus pentru continuarea verificărilor.

Sunt efectuate cercetări ample pentru a stabili împrejurările în care bărbatul s-a deplasat la această instituție, motivul pentru care s-a dus acolo și care erau intențiile sale. Bineînțeles, vor fi dispuse și măsurile legale care se impun.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române: suspectul ar fi avut o nemulțumire personală

Polițiștii și jandarmii, împreună cu lucrătorii SRI, au luat în zona respectivă toate măsurile de protecție. Zona a fost delimitată, astfel încât să fie evitat orice potențial pericol.

Din primele date, bărbatul ar fi amenințat că se auto-incendiază, ar fi încercat să auto-incendieze, însă datorită intervenției prompte a Brigăzii Antitero din cadrul SRI, a fost imobilizat înainte de a apuca să-și facă rău.

Din datele pe care le dețin - și am relaționat și cu colegii de la Serviciul Român de Informații - fapta nu ar fi fost comisă în contextul internațional, ci ar fi vorba despre o nemulțumire personală a bărbatului", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close