Antena 3 CNN Actualitate Surse: Contractul cu EADS a crescut cu 200 milioane de euro

Surse: Contractul cu EADS a crescut cu 200 milioane de euro

Surse: Contractul cu EADS a crescut cu 200 milioane de euro
17 Aug 2009   •   03:34

Contractul pentru securizarea frontierelor României dintre guvern şi compania EADS a crescut simţitor, după ce ordonanţa de urgenţă din 2004 a primit, săptămâna trecută, o nouă anexă.
Astfel, social-democratul Şerban Nicolae, şef al Departamentului Schengen din MAI, a suplimentat bugetul pentru etapa întâi a contractului EADS cu 200 milioane de euro, scrie Gardianul, informaţia fiind anunţată şi de analistul Dan Andronic pe blogul său, unde vorbeşte de o majorare cu 30% a contractului.
Referitor la acest nou contract, democrat-liberalii subliniază că nu a existat nici măcar o informare către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
Iniţial, contractul cu EADS a avut valoarea de 650 milioane de euro, structurat pe trei etape, de 240 milioane de euro, apoi de 200 milioane de euro pentru 2011-2013, şi costuri de întreţinere de 210 milioane de euro.
Conform unor renegocieri, contractul a fost mărit la 850 milioane de euro, scrie publicaţia citată. Această sumă suplimentară introdusă în etapa întâi ar include costuri specifice pentru etapa numărul doi. În plus, unele surse arătau că etapa a III-a, de întreţinere (care trebuia să fie demarată în anul 2013), ar putea fi anulată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: EADS guvernul Romaniei Serban Nicolae MAI
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close