Antena 3 CNN Actualitate Fenomen misterios în judeţul Constanţa! O groapă de 5 metri diametru a apărut pe un câmp

Fenomen misterios în judeţul Constanţa! O groapă de 5 metri diametru a apărut pe un câmp

O groapă adâncă de trei metri și cu diametrul de cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din localitatea 23 August. Oamenii sunt speriaţi de riscul pe care l-ar putea reprezenta atât pentru cei care muncesc pământul în zonă, cât şi pentru şoferii care trec pe strada aflată la zeci de metri de groapă.

groapa 23 august
surpare pamant comuna litoral localnicii spun nu vazut asa ceva Sursa foto: Primăria 23 August
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   17:10

Locuitorii comunei 23 August, județul Constanța, spun că nu au mai văzut așa ceva. Autoritățile locale au chemat un specialist care să o analizeze pentru a vedea cauzele.

Groapa are un diametru de 5 metri.

"Nu putem să spunem ce s-a întâmplat. O să vină un specialist care ne va da un punct de vedere, un geolog de la Constanța", declară viceprimarul comunei, Dan Trușcă.

Acesta arată că groapa a apărut dintr-odată, iar localnicii susțin că așa ceva nu au mai văzut pe terenurile lor.

Specialiştii susţin că această surpare a pământului este mult mai adâncă decât pare. Iar de vină pentru apariţia gropii este seceta care a lovit puternic ţara.

"Ceea ce estimez eu, este o prăbuşire a unui tavan. O prăbuşire a unui tavan probabil din cauză de secetă, nivelul apei freatice, pânza freatică a scăzut şi în consecinţă o cavitate foarte mare a lăsat posibilă această prăbuşire", explică Adrian Bilba, doctor în ştiinţe. 

Oamenii sunt îngrijoraţi că groapa s-ar putea extinde până în stradă. În pericol sunt şi turmele cu care ciobanii merg pe câmp în acea zonă.

Terenul pe care a apărut groapa este un teren agricol, iar utilajele agricole treceau prin zona respectivă, astfel încât oricând se putea întâmpla un accident.

Groapa din localitatea 23 August reprezintă un pericol pentru oamenii care merg cu maşina pe litoral, întrucât comuna leagă Constanţa de Vama Veche.
 

×
Subiecte în articol: 23 August groapa Constanța
Parteneri
x close