Antena 3 CNN Actualitate Suntem fruntaşi la violenţa în şcoli

Suntem fruntaşi la violenţa în şcoli

Suntem fruntaşi la violenţa în şcoli
22 Iun 2007   •   09:04

Siguranţa profesorilor şi a elevilor în şcolile româneşti este aproape inexistentă. Cel puţin aşa relevă un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, efectuat în 37 de ţări. Suntem devansaţi doar de vecinii din Ungaria, unde violenţa în instituţiile de învăţământ atinge cotele cel mai ridicate. La polul opus se află Danemarca şi Singapore. Peste jumătate dintre profesorii români raportează acte de huliganism la orele lor sau au nevoie de protecţie pentru securitatea lor sau a elevilor. La polul opus se află Olanda, cu doar 7%.


Potrivit studiului efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi citat de "România liberă", ţara noastră se află, din acest punct de vedere pe primul loc, înainte chiar de Kuweit, Iran sau Columbia. Pe de altă parte, din punctul de vedere al elevilor, studiul arată că cel puţin unul din patru elevi de clasele a şaptea şi a opta se teme să nu fie atacat sau să devină victimă a violenţei în şcoală. Cel mai mare procent din acest punct de vedere se întâlneşte în Ungaria, unde 75% dintre elevi se duc cu frică la ore. Pe locul următor se află România, cu 70%.



Pe locul trei în topul insecurităţii şcolare se află filipinezii, cu 60%. În cealaltă parte a balanţei se clasează şcolile din Danemarca, Olanda şi Singapore. Cercetătorii susţin că fenomenul nu este legat de rata criminalităţii, a divorţurilor sau de procentul minorităţilor etnice. Pe de altă parte, aceste situaţii sunt în conexiune cu indicatorii sociali, cum ar fi sărăcia, vârsta sau calitatea sistemului şcolar. Studiul a fost efectuat de Organizaţia mondială a sănătăţii împreună cu Asociaţia Internaţională de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi asociaţiile de profesionişti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close