Antena 3 CNN Actualitate Sunt români, trăiesc în România, dar nu au acces la educaţie în limba română. Situaţie incredibilă în Sfântu Gheorghe

Sunt români, trăiesc în România, dar nu au acces la educaţie în limba română. Situaţie incredibilă în Sfântu Gheorghe

Sunt români, trăiesc în România, dar nu au acces la educaţie în limba română. Situaţie incredibilă în Sfântu Gheorghe
Foto: Agerpres
10 Feb 2012   •   07:45

Copiii români care vor să meargă în toamnă la şcoala Váradi József din Sfântu Gheorghe ar putea găsi uşa clasei închisă. De câteva zile există zvonuri conform cărora nu s-ar mai înfiinţa secţia română în noul an şcolar dar nu au fost confirmate până acum de Inspectoratul şcolar Covasna.

Şcoala generală Varodi Jojef (asa se citeste) din Sfântu Gheorghe este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune şcoli din judeţ. Se zvoneşte, însă, că secţia de limbă română ar putea fi desfiinţată în toamna acestui an.

Zvonul a fost luat în serios de părinţi care au lansat o petiţie online. Într-o săptămână au strâns peste o mie de semnături contra desfiintari clasei cu predare in limba romana

Cu o lună înainte să înceapă înscrierile, peste 20 de părinţi şi-au exprimat dorinţa de a-şi înregistra copiii la această şcoală.

În acest moment, sunt 8 secţii de limbă română la care predau 4 învăţători şi 7 profesori români împreună cu alte cadre didactice maghiare.

 


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close