Antena 3 CNN Actualitate Substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor celebre. Alertă europeană emisă de autorități

Substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor celebre. Alertă europeană emisă de autorități

femeie magazin parfumuri
Substanță periculoasă, găsită în parfumurile brandurilor celebre. Foto: Getty Images
de Mariana Zaharia    |    15 Oct 2024   •   13:00

Este alertă după ce în mai multe parfumuri de la branduri de renume a fost descoperită o substanță chimică interzisă, care poate fi, spun specialiștii, periculoasă pentru sănătate. 

Substanța toxică a fost descoperită în mai multe parfumuri de lux, care pot fi cumpărate din magazinele de profil, dar și online. Specialiștii spun că este vorba despre o substanță care este interzisă prin reglementările europene, dar cu toate acestea a fost folosită de mari producători de parfumuri.

Această substanță poate cauza mai multe probleme, precum sensibilizarea pielii, afectarea sistemului reproducător și, în cazul femeilor însărcinate, poate afecta chiar sănătatea fătului.

Specialiștii avertizează că trebuie să fim foarte atenți la ceea ce cumpărăm și să citim eticheta parfumului, care nu ar trebui să conțină, printre ingrediente, 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA). 

”Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice.

BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice”, scriu reprezentanții InfoCons cu privire la produsele periculoase comercializate și pe piața din România.

 

×
Subiecte în articol: parfum substanță periculoasă alerta
Parteneri
x close