Antena 3 CNN Actualitate Subiectul autonomiei Ardealului, invocat din nou de un înalt demnitar maghiar

Subiectul autonomiei Ardealului, invocat din nou de un înalt demnitar maghiar

xsdaffd.jpg
28 Noi 2016   •   20:13

Politicienii transilvăneni cu mandate în Parlamentul de la Bucureşti ar trebui să facă eforturi pentru a le oferi etnicilor maghiari din Transilvania posibilitatea de a lua decizii autonome în ceea ce priveşte educaţia, a afirmat luni preşedintele Parlamentului din Ungaria, Laszlo Kover, citat de MTI şi Agerpres.

Kover se află într-un turneu de 3 zile în România unde susţine Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) în campania electorală.

Kover a fost prezent la o masă rotundă organizată la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, judeţul Covasna, cu privire la educaţia în limba maghiară.

Preşedintele parlamentului de la Budapesta a precizat că unele probleme în cazul educaţiei în limba maghiară în cadrul comunităţilor din România sunt cauyate şi de faptul că membrii comunităţii nu au destulă influenţă pentru a se asigura că sistemul educaţional îi ajută să rămână în regiunea natală.

Într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Robert Raduly, Kover a spus că guvernul ungar va susţine mereu liderii care luptă pentru interesele comunităţii maghiare.

×
Subiecte în articol: UDMR
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close