Antena 3 CNN Actualitate Subiectele la română la BAC: Lucian Blaga, Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic

Subiectele la română la BAC: Lucian Blaga, Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic

Subiectele la română la BAC: Lucian Blaga, Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic
26 Iun 2009   •   14:33

Lucian Blaga, ?Mara? de Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic. Sunt subiectele cu care au avut de-a face peste 200.000 de elevi de clasa a 12-a care au susţinut vineri proba scrisă la limba şi literatura română.

În prima parte a examenului, elevii au avut de analizat trei strofe din poezia ?Înfrângere? de Lucian Blaga. Subiectul al doilea a presupus realizarea unui eseu de 15-20 de rânduri pornind de la o frază din opera lui Ioan Slavici, în timp ce subiectul al treilea cerea redactarea unui eseu de câteva pagini în care să fie analizată viziuneadespre lume şi viaţă dintr-un roman psihologic din perioada interbelică. Camil Petrescu a fost autorul preferat de majoritatea candidaţilor, la acest subiect.

Anul acesta, elevii de la mai multe colegii şi licee au avut o surpriză neplăcută, atunci când li s-a pus în vedere faptul că nu pot intra în sălile de examen cu telefoane mobile. Elevii au fost puşi chiar să îşi lase telefoanele în câţiva saci la intrare. Acest lucru a stârnit o şi mai mare nemulţumire, majoritatea acuzând faptul că sacii nu sunt bine păziţi, existând riscul ca, la întoarcere, să rămână fără telefoane.

Proba scrisă a început la ora 10.00. Varianta extrasă nu a fost făcută publică.

La proba orală de limba şi literatura română, promovabilitatea a fost de 99,84%, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close