Antena 3 CNN Actualitate SUA trimite noi avioane F-16 pentru a apăra România după descoperirea dronei căzute în Delta Dunării. Anunțul a fost făcut de Antony Blinken

SUA trimite noi avioane F-16 pentru a apăra România după descoperirea dronei căzute în Delta Dunării. Anunțul a fost făcut de Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că SUA vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

f16
SUA trimite noi avioane F-16 pentru a apăra România după descoperirea dronei căzute în Delta Dunării. Anunțul a fost făcut de Antony Blinken Sursa foto: Getty Images I Stocktrek
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   21:51

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat vineri cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României cu privire la resturile de dronă găsite în România, în apropiere de granița cu Ucraina.

Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken a afirmat sprijinul SUA neclintit pentru România, aliat NATO.

Citește și: Radu Tudor: "Simțind că se apropie zidul, consilierul lui Zelenski, Podoliak, a apăsat pe accelerație..."

Șefa diplomaţiei române a salutat sprijinul şi solidaritatea SUA şi a Aliaţilor cu România şi a subliniat importanţa menţinerii în atenţia NATO a evoluţiilor din Marea Neagră şi regiune.

"Ministrul Luminiţa Odobescu şi secretarul de stat Blinken s-au referit la importanţa continuării discuţiilor şi coordonării bilaterale pe teme de securitate şi privind agenda curentă a NATO”, a transmis MAE.
 

×
Subiecte în articol: SUA avioane f16 drona rusească NATO
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close