Mai exact, infractorii instalau programe care transmiteau numerele cărţilor de credit, parolele şi informaţiile contului. Apoi datele obţinute erau vândute prin internet altor persoane, din Statele Unite şi Europa de Est. Ulterior erau folosite la extragerea a zeci de mii de dolari. Cele 11 persoane reţinute sunt de diferite naţionalităţi, printre care trei americani, trei ucraineni, doi chinezi şi un cetăţean din Belarus.
Se presupune că suspecţii au "pătruns" în calculatoare obţinând numerele cardurilor de credit, informaţiile despre cont şi detaliile despre parole din maşină, în timp ce conduceau prin diferite cartiere care aveau reţele wireless de internet. Printre ţintele hackerilor s-au numărat şi magazine celebre de modă, supermagazine şi chiar bănci.
Departamentul american de Justiţie american i-a rugat pe toţi cei care sunt îngrijoraţi în privinţa siguranţei informaţiilor personale să-şi contacteze de urgenţă banca. "Acest caz scoate în evidenţă vulnerabilitatea noastră în creştere faţă de furtul informaţiilor personale" a declarat procurorul general american Michael Mukasey.
"Cazuri ca acesta trimit un mesaj clar celor care ar putea fi tentaţi să abuzeze de reţelele noastre de calculatoare pentr ua fura informaţii şi a face rău celor care respectă legea şi afacerilor americanilor", a continuat Michael Mukasey.
"Dacă o veţi face vă vom găsi oriunde în lume, vă vom aresta şi apoi vă vom trmite la închisoare", a mai spus procurorul Mukasey.
Antena3.ro