Aproape 70% dintre persoanele care consideră că sexul la locul de muncă este plăcut afirmă că au făcut deja acest lucru, potrivit unui studiu realizat de
eResearch Corp. Tendinţa femeilor este de a se implica în astfel de relaţii cu şefii, iar a bărbaţilor cu subalternele, reiese din din studiul cantitativ "Sexul la birou şi românii", publicat vineri.
În document se arată că aproape jumătate dintre respondenţi consideră că sexul la locul de muncă este incintant, dar 31 de procente, în special femei, nu ar practica acest lucru.
"69 la sută dintre persoanele care cred că sexul practicat la locul de muncă este plăcut afirmă că au făcut deja sex la job. O bună reprezentare printre cei care declară că nu ar face sex la locul de muncă o au femeile şi persoanele implicate într-o relaţie", se arată în studiu.
În majoritatea cazurilor (71%) în care respondenţii s-au implicat într-o relaţie la locul de muncă bărbaţii au fost cei care au iniţiat relaţia.
"Conform declaraţiilor, femeile au tendinţa de a se implica în relaţii amoroase cu şefii, în timp ce bărbaţii au tendinţa să se cu subalternele", rezultă din document.
Respondenţii se arată mai puţin determinaţi să facă sex la birou dacă au fost, în trecut, nevoiţi să îşi schimbe jobul din acest motiv, dar 65 la sută dintre ei sunt totuşi dispuşi să repete experienţa sexului la birou, chiar dacă au avut probleme.
Se constată că bărbaţii tind, mai degrabă decât femeile, să creadă într-un raport direct între satisfacţia în pat şi performanţele de la locul de muncă. Tot bărbaţii se arată mai receptivi în a întreţine astfel de relaţii.
"Respondenţii care spun că au făcut sex la job tind să se declare satisfăcuţi pe plan profesional şi să fie mai uşor promovaţi", se mai arată în studiu.
Dintre cei care au iniţiat o relaţie cu cineva de la locul de muncă, 91% au spus că s-au lăsat duşi de val şi că au simţit o atracţie foarte puternică, iar 5,4% au admis că au urmărit doar să obţină anumite beneficii profesionale.
După centralizarea răspunsurilor a rezultat că relaţiile de la locul de muncă sunt descoperite în 37% dintre situaţii. În cazul bărbaţilor aventura este aflată în aproximativ o treime dintre situaţii, în cazul femeilor procentul colegilor care află de escapada dintre colegi fiind mai mare.
"Mai mult de jumătate dintre aceste relaţii se termină în mod amical. În 27% dintre situaţii relaţia a fost, în final, oficializată", arată iniţiatorii studiului, precizând că bârfa este cea mai întâlnită reacţie în cazul în care relaţia dintre doi colegi este descoperită.
Studiul cantitativ a fost realizat de eResearch Corp în perioada 5 - 9 martie. Colectarea datelor s-a făcut printr-un chestionar online pe un eşantion de 546 de persoane din mediul urban, utilizatoare de internet, cu vârsta între 18-64 de ani. Marja de eroare estimată este de 4,2%.
Antena3.ro