Antena 3 CNN Actualitate Studiu BNS: Aproape jumătate dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu

Studiu BNS: Aproape jumătate dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu

Studiu BNS: Aproape jumătate dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu
Foto: portfolio.com
30 Noi 2010   •   14:00

Aproape jumătate dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu şi 35% dintre ei lucrează peste program, acasă, noaptea sau în weekend. Sunt rezultatele unui studiu efectuat de Blocul Naţional Sindical. Liderii BNS recunosc că de multe ori şi sindicatele sunt vinovate că patronii nu respectă legea şi fac ce vor cu angajaţii.

Mai bine de jumătate dintre salariaţi fac ore suplimentare sau lucrează în weekend şi acasă. 16% dintre cei intervievaţi au recunoscut că muncesc seara, iar unii şi noaptea.

52% dintre angajaţii care muncesc peste program declară că activitatea nu este convenabilă pentru viaţa personală. Peste 18% dintre românii fac ore suplimentare. De cele mai multe ori ... voluntar.

Doar 1% dintre angajaţi îşi pot stabili programul de lucru şi numai 8% îl pot modifica în caz de nevoie. Asta în timp ce peste 30% dintre managerii companiilor de top declară că salariaţii au un program flexibil.

Aproape jumătate dintre angajaţi sunt nemulţumiţi de salariu. Mai mult femeile decât bărbaţii. Cu toate acestea, peste 70% dintre firmele de top consideră că salariul este principalul factor stimulativ pentru angajaţi.

Nici când vine vorba de protecţia muncii nu stăm mai bine. Studiul arată că aproape 20% dintre salariaţi sunt supuşi la cel puţin un factor care le poate afecta sănătatea mentală - presiune, termene foarte scurte, supraîncărcare.

Jumătate dintre respondenţi cred că se agită în zadar la servciu în condiţiile în care fidelitatea nu le este recompensată în niciun fel. Iar mai mult de 70% spun că firma nu le-a oferit niciun curs de formare profesională. Studiul BNS s-a desfăşurat pe un eşantion de 100 de firme cu mai mult de 50 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: angajat BNS studiu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close