Antena 3 CNN Actualitate Studenţii români rămân în străinătate

Studenţii români rămân în străinătate

Studenţii români rămân în străinătate
23 Apr 2007   •   14:05

Studenţii români, care învaţă la universităţi din străinătate, s-ar întoarce în ţară, dar numai după ce s-ar realiza pe plan profesional. Este concluzia unui studiu realizat de doi studenţi români de la Universitatea Princeton, din Statele Unite. Pentru studenţii români de peste hotare, România înseamnă acasă. Totuşi, acesta nu este un argument destul de puternic pentru a-i convinge să revină în ţară imediat după terminarea studiilor.

Absovenţii români rămân cel puţin câţiva ani ca să muncească în străinătate şi să-şi înceapă o carieră. Deşi, aderarea României la Uniunea Europeană a adus mai multe oportunităţi pentru tineri, mulţi cred că lucrurile nu se vor schimba prea mult în ţară în următoarele decenii. Studenţii din străinătate sunt descurajaţi de salariile mici şi de corupţia din România. Unii, se gândesc, totuşi, să-şi încerce norocul şi în ţară.

Studiul on-line a fost realizat de doi doctoranzi români, care studiază la Universitatea Princeton. Aproape 400 de tineri români care învaţă în Statele Unite, Canada, Israel, Australia şi Moldova au răspuns întrebărilor.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close