Antena 3 CNN Actualitate Studenţii cer desfiinţarea biroului de poliţie din Regie

Studenţii cer desfiinţarea biroului de poliţie din Regie

Studenţii cer desfiinţarea biroului de poliţie din Regie
18 Sep 2007   •   16:28

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a trimis Ministerului Internelor o scrisoare prin care cere desfiinţarea biroului de poliţie din complexul ?Regie?, considerând că ?acesta nu-şi face treaba?, angajaţii lui ?ocupând degeaba 50 de locuri de cazare în cămin?. ?Activitatea biroului de poliţie din campus ar trebui reevaluată. Vrem un birou de sine stătător, care să se ocupe doar de campus, să aibă autoritate, să fie subordonat direct Poliţiei Capitalei, nu unei secţii de poliţie care acţionează într-un perimetru mai larg?, a declarat Preşedintele UNSR Gabriel Petrea. La rândul său, agentul şef principal de la biroul din Regie, Ştefan Duţă, a spus că au fost soluţionate foarte multe cazuri de furturi, vătămări corporale şi că au fost prinşi mulţi făptaşi.

?Am soluţionat cazuri de furturi din cameră, din autoturisme, am prins făptaşii, mulţi fiind aurolaci. Am rezolvat şi cazuri de vătămări corporale, chiar şi tentativă de crimă. Patrulăm 24 de ore din 24, lucrăm în trei schimburi, ne deplasăm la sesizări?, a adăugat agentul şef principal.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat marţi că poliţiştii au încheiat un protocol la începutul anului universitar cu reprezentanţii Universităţii Bucureşti şi cei ai administraţiei căminelor.

Pe baza acestui protocol, cinci cămine din Regie au fost înconjurate cu garduri metalice, au fost instalate bariere cu cartelă magnetică, iar în alte cazuri au fost puse grilaje şi uşi metalice. Poliţiştii de proximitate au lipit în fiecare cămin afişe cu informaţii cu caracter preventiv, iar studenţilor le-au fost distribuite pliante.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close