Antena 3 CNN Actualitate Efectul post-Brexit. Acces mai dificil şi mai scump pentru studenţii români în universităţile din Anglia

Efectul post-Brexit. Acces mai dificil şi mai scump pentru studenţii români în universităţile din Anglia

Adrian Iclozan
<1 minut de citit Publicat la 22:41 25 Dec 2020 Modificat la 22:41 25 Dec 2020
Efectul post-Brexit. Acces mai dificil şi mai scump pentru studenţii români în universităţile din Anglia
Sursa foto: Hepta

Johnson a invocat aspecte financiare şi a anunţat că Regatul Unit va implementa un program "mondial" în locul Erasmus.

Susţinând că a fost vorba despre o "decizie dificilă", Boris Johnson a explicat că Erasmus era "extrem de costisitor" pentru Regatul Unit.

Şeful Guvernului de la Londra a anunţat un program naţional care să le permită studenţilor britanici să meargă la studii în "cele mai bune universităţi din întreaga lume, nu doar în Europa".

Programul de schimb de studenţi "Erasmus", la care Regatul Unit a participat de la înfiinţarea sa în 1987, urmează să fie înlocuit cu Programul "Alan Turing", numit după un celebru matematician britanic căruia i se datorează, între altele, spargerea maşinii germane de coduri "Enigma" în cel de-al Doilea Război Mondial.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Regatul Unit abandonează programul Erasmus.

El a cerut Guvernului Johnson să vină rapid cu clarificări în ceea ce priveşte soluţia alternativă pe care o va implementa Marea Britanie.

Studenţilor europeni în Regatul Unit - în prezent 150.000 - le va fi, în viitor, mai complicat să se înscrie la o universitate britanică. De asemenea, taxele universitare vor fi mai mari pentru europeni.

×
Etichete: Erasmus
TOP articole
x close