Antena 3 CNN Actualitate STS, precizări despre ”Rabla pentru electrocasnice”, după ce bugetul din etapa a doua s-a epuizat în 8 minute

STS, precizări despre ”Rabla pentru electrocasnice”, după ce bugetul din etapa a doua s-a epuizat în 8 minute

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 12:35 03 Dec 2021 Modificat la 12:44 03 Dec 2021
sts
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. 

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă.

AFM: Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electricasnice, epuizat în 8 minute

Bugetul de 14 milioane de lei pentru etapa a doua a programului Raabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 8 minute, a anunțat președintele Administrației Fondului pentru Mediu Lorand-Arpad Fulop. Un număr de utilizatori s-au declarat nemulțumiți de modul de funcționare a aplicației.

Au fost generate 33.877 de vouchere, din care aproximativ 19.000 pentru televizoare, 9.600 pentru laptopuri și 5.100 pentru tablete.

"Interesul pentru această etapă a fost uriaș, iar din cauza numărului mare de accesări din păcate unii utilizatori au avut probleme de conectare. Suma de 14 milioane de lei înseamnă aproximativ 34.000 de persoane, iar aplicația a fost gândită ca pe minut să aibă acces fără probleme 75.000 de persoane", a spus președintele AFM, precizând că în cazul în care numărul utilizatorilor crește pentru respectiva valoare, există posibilitatea apariției unor probleme.

"Așteptăm raportul dezvoltatorului pentru a vedea ce nu a funcționat corespunzător", a adăugat Lorand-Arpad Fulop.

Lista finală cu cei care au reușit să genereze vouchere va fi afișată pe site-ul instituției până la sfârșitul zilei.

În etapa a doua, utilizatorii puteau genera vouchere de 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

×
x close