Streinu-Cercel susţine că toate unităţile de terapie intensivă din apropierea spitalelor de boli infecţioase ar trebui folosite.
"Ar trebui să punem la bătaie toate unităţile de terapie intensivă care sunt în apropierea spitalelor de boli infecţioase. Acest lucru a fost organizat şi se ştie în momentul de faţă, inclusiv distanţele cele mai apropiate de terapie intensivă şi vreau să vă spun că avem localităţi în România care sunt la circa 46 de kilometri distanţă de terapie intensivă cu potenţial de a asista astfel de pacienţi", le-a spus Streinu Cercel deputaţilor din Comisie, adăugând că "la nivel rural în momentul de faţă avem o serie de probleme".
În cadrul audierilor, Streinu-Cercel a precizat că virusul a evoluat în ultima perioadă, devenind mai agresiv. Astfel, a mai spus el, există riscul de apariţie a unor posibile decese.
"Noi, în cadrul acestui program de pandemie, am calculat riscurile potenţiale plecând de la cinci tipuri de scenarii pe cele cinci categorii de nivel pandemic. În funcţie de indexul de severitate a pandemiei, s-au identificat cinci astfel de categorii: o categorie la care suntem şi noi în momentul de faţă - şi e bine că suntem aici - este vorba de o rată de deces de sub 0,1%" a declarat Streinu-Cercel, adăugând că "dacă lucrurile stau aşa, atunci România ar trebui să fie pregătită să trateze şi eventual să-şi asume circa 3.330 până la 6.000 de posibile decese."
STREINU-CERCEL: ROMÂNIA SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU 3.300-6.000 DECESE
Antena3.ro