Antena 3 CNN Actualitate Străzile din Budapesta afectate de inundaţii

Străzile din Budapesta afectate de inundaţii

Străzile din Budapesta afectate de inundaţii
12 Sep 2007   •   15:21

Ploile abundente din ultimele zile au creat probleme şi în capitala Ungariei, Budapesta. Apele Dunării au trecut peste primul dig de apărare şi au inundat mai multe şosele. Traficul rutier a fost dat peste cap. Norocul maghiarilor a fost ca fluviul nu a trecut si de cel de-al doile dig de apărare. Nu există toamnă sau primăvară în care Dunarea să nu inunde capitala maghiară. Cea mai afectată zonă este cea a Parlamentului. Acolo, şoselele au fost transforamte în adevărate canale navigabile. Un localnic explică fenomenul: ?a ieşit Dunărea, la fel cum se întîmplă în fiecare an. Tot timpul cînd plouă Dunărea se umflă şi sunt probleme. De două săptămîni a tot plouat şi de aceea acum străzile sunt sub ape?.

Turiştii sunt cei mai dezamăgiţi de ploile din ultimele zile. Ei nu se mai pot apropia de pontoanele unde sunt ancorate ambarcaţiunile pentru croaziere. Trebuie să se mulţumească cu pozele.

Multe dintre străzile din centrul capitalei sunt inundate. Acum pe străzile din zona centrală a Budapestei se distrează doar cei care doresc să îşi crească nivelul adrenalinei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close