Antena 3 CNN Actualitate Strategii prin care șoferii pot să economisească bani la primele de asigurare RCA

Strategii prin care șoferii pot să economisească bani la primele de asigurare RCA

Există câteva strategii prin care ai putea să economisești bani la asigurarea auto RCA, dar nu uita în primul rând că trebuie să alegi și o companie bună, care să-ți ofere acoperirea de care ai putea avea nevoie.

strategii prin care soferii pot sa economiseasca bani la primele de asigurare rca
Strategii prin care șoferii pot să economisească bani la primele de asigurare RCA
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   11:20

Companiile aleg tarifele în funcție de o serie de factori, începând de la tipul de mașină și până la vârsta șoferului. Acestea stabilesc costurile în mod diferit și de aceea pentru a face economie la bani, este foarte important să compari tarifele.

În ceea ce privește prima de asigurare, la polița RCA, aceasta este foarte importantă, pentru că ea se plătește pentru a beneficia de acoperire pentru daune. Brokerii de asigurări stabilesc primele de asigurări pentru a avea suficienți bani, pentru a plăti despăgubirile financiare ale clienților asigurați, în cazul unor daune. Acestea pot fi plătite lunar, la 6 luni sau la 12 luni.

Unele companii de asigurări folosesc primele ca instrument de investiții. În acest fel ele generează anumite profituri semnificative prin care compensează costurile și își mențin prețurile de asigurări cât mai competitive. Desigur, ele trebuie să aibă un nivel de lichiditate, pentru a avea bani să plătească posibilele daune ce pot să apară.

Care sunt cei mai importanți factori care afectează prima de asigurare?

Furnizorii de asigurări țin cont de anumite aspecte în calcularea primelor de asigurare și anume:

  • Istoricul de conducere, încălcările rutiere, numărul de accidente, alte infracțiuni

  • Vârsta șoferului, experiența sa de conducere (statisticile arată că șoferii tineri circulă cu viteză mai mare și fac mai multe accidente)

  • Tipul de mașină, marcă, model, cât de puternic este motorul, ce capacitate cilindrică are

  • Caracteristici de siguranță ale mașinii, dacă este predispusă la furt

  • Reședință (unele zone sunt mai aglomerate și au rate ridicate de accidente, iar altele sunt mai sigure).

Strategii prin care șoferii pot să economisească bani la RCA

Ca să economisești bani la primele de asigurare RCA poți aplica următoarele strategii:

  • Poți compara costurile la asigurări înainte de a cumpăra o mașină, în cazul în care ai asta în plan

  • Pune bani deoparte din timp pentru asigurare, revizie auto și chiar pentru cumpărarea unei mașini noi; nu cheltui pe altceva banii pe care i-ai pus deoparte, pentru a putea face față unor situații de criză, când ai nevoie de ei

  • Menține un istoric bun, în scopul de a avea o clasă Bonus cât mai mare, care să-ți aducă o reducere la tariful de bază de până la 50% (ca în cazul clasei B8)

  • Condu în siguranță, nu depăși viteza, respectă toate regulile de circulație, fii vigilent pentru a preveni pe cât posibil daunele, astfel poți evita amenzile, sancțiunile date prin lege și penalitățile de la polițele RCA; ca asigurat vei fi penalizat prin aplicarea unui Malus dacă în perioada de referință ai daune, deci prima de asigurare se va majora cu penalizare cu două clase

  • Alege o companie de asigurări care are promoții și oferte avantajoase – modalități de a economisi bani la prima de asigurare auto

  • Evaluează cu atenție contractul de asigurare, vezi dacă nu are mici capcane, dacă merită într-adevăr să plătești o poliță RCA care îți va rambursa doar o sumă mică, în caz de accident

  • Compară tarifele la polița RCA la mai multe companii și alege una care îți oferă mai multe avantaje.

Dacă vrei un preț rezonabil la polița de asigurare obligatorie, atunci ai putea accesa online un site care îți oferă și posibilitatea de a compara prețurile la diferite companii pentru polița RCA și de a face o asigurare auto în rate imediat. Pentru a intra pe un astfel de site ca să compari prețurile nu te costă nimic, deci merită să vezi gratuit care sunt cele mai căutate polițe RCA în prezent.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close