Antena 3 CNN Actualitate Strat de zăpadă de 40 de centimetri la munte

Strat de zăpadă de 40 de centimetri la munte

Strat de zăpadă de 40 de centimetri la munte
08 Noi 2007   •   17:33

Iarna îşi intră încet încet în drepturi. La munte, stratul de zăpadă măsoară, în unele locuri, chiar 40 de centimetri, iar operatorii din turism au început pregătirile pentru sporturile de iarnă. În Maramureş ninge de două zile, iar stratul de zăpadă depăşeşte acum 40 de centimetri. Se circulă cu dificultate în Pasul Gutâi, iar tirurile au fost oprite de poliţişti la baza muntelui. Pe carosabil, sub zăpadă s-a format un strat de gheaţă pe care drumarii încearcă să-l îndepărteze cu utilajele de deszăpezire.

Şi în judeţul Bistriţa Năsăud ninge fără oprire de miercuri seară. Pe drumul DN 17 D se circulă în condiţii de iarnă, dar nu s-au produs blocaje. În zona Rodna, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri şi se aşteaptă să ningă în continuare.

La Păltiniş, stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri, iar maşinile de deszăpezire lucrează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Bucuroşi de ninsoare sunt operatorii din turism, care speră ca în weekend să se poată schia.

Şi la Bâlea Lac e iarnă. Salvamontiştii atrag atenţia că în Masivul Făgăraş există riscul producerii de avalanşe din cauza variaţiilor bruşte de temperatură şi sfătuiesc turiştii să nu se aventureze pe trasee periculoase.

Zăpada a dat speranţe iubitorilor sporturilor de iarnă din judeţul Braşov, pentru că sezonul de schi este din ce în ce mai aproape. Turiştii aflaţi pe Valea Prahovei au ieşit deja pe pârtii, să se bucure de zăpadă. Administratorii pârtiilor aşteaptă ca temperaturile să mai scadă, pentru a pune în funcţiune şi tunurile de zăpadă artificială. Ninsoarea nu a creat probleme în trafic, iar pe Drumul Naţional 1 se circulă bine între staţiuni.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close