O parte dintre ei au ajuns în localitatea covăsneană Micloşoara, acolo unde ecoturismul este o afacere profitabilă de câţiva ani de zile. În satul locuit de peste 500 de suflete, timpul a stat în loc. Doar străzile principale, care sunt asfaltate, ne amintesc că suntem în 2013.
Frumuseţile satului românesc au fost motiv de admiraţie pentru participanţii la Conferinţa Europeană de Ecoturism, organizată la Braşov.
"România este printre primele ţări, poate chiar prima ţară care a implementat un standard în ceea ce priveşte recunoaşterea destinatiilor ecoturistie la nivel european. Avem zona Zărneştiului, zona de nord a Apuseniului, a Maramureşului şi Delta Dunării cu domnul Patzaichin, prin asociaţie. Avem potenţial", a spus Răzvan Filipescu, presedinte ANT.
La conferinţa de la Braşov dedicată ecoturismului au participat peste 60 de specialişti în domeniu, din 20 de state europene.
Primele trei zone din ţară certificate ca destinaţii ecoturistice sunt Maramureş, Zărneşti şi Munţii Apuseni, însă alte şase se află pe lista viitoarelor destinaţii ecoturistice din România.