Din interceptări reiese că angajații erau puși să mintă la audieri pentru ca șefii să scape basma curată deși muriseră mulți oameni, alte zeci de persoane erau grav rănite iar localnicii rămăseseră fără agoniseala de-o viață.
Unii dintre angajați mărturisesc că au fost puși să jure că nu spun procurorilor despre transferul ilegal de gaz care, până la urmă, a dus la tragedie.
În rechizitoriul procurorilor este relatată o conversație între un angajat de la stația GPL și un apropiat al patronilor stației respective.
Angajatul este îndemnat, în această conversație, să nu spună adevărul atunci când va fi audiat de anchetatori. Printre motivele expuse ar fi chiar faptul că, dacă ar spune adevărul, angajatul ar putea deveni vinovat de explozia de la Crevedia.
Pe de altă parte, prin declarațiile lui, acesta și-ar putea ajuta angajatorii să scape cu o pedeapsă mai ușoară.
Concret, angajatul este îndemnat să spună că, în stația GPL, erau efectuate transvazări doar excepțional, și nu în mod obișnuit.
Cei doi patroni au fost trimiși în judecată
Zilele trecute, dosarul a fost trimis în judecată, cei doi patroni ai stației GPL fiind acuzați de mai multe infracțiuni.
Ionuț Doldurea şi Cosmin Stîngă sunt acționarii firmei Flagas SRL. Aceștia dețin stația GPL de la Crevedia, unde s-au produs explozii soldate cu cinci decese şi 54 de oameni răniți, printre care şi mulţi pompieri.
De asemenea, opt case din apropierea staţiei GPL au fost distruse total și 80 parțial.