Antena 3 CNN Actualitate Stelian Ion, despre avizul privind proiectul ”Anghel Saligny”: ”La Ministerul Justiției, nici până la această oră nu a fost depus originalul”

Stelian Ion, despre avizul privind proiectul ”Anghel Saligny”: ”La Ministerul Justiției, nici până la această oră nu a fost depus originalul”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că programul național de investiții „Anghel Saligny” nu a ajuns în original la Ministerul Justiției.

stelian-ion-proiect-anghel-saligny
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    01 Sep 2021   •   16:36

„Chiar și pentru responsabilitatea si răspunderea întregului Guvern semnatura ministrului Justititi este foarte importantă. Chiar dacă nu le place el trebuie respectat. El nu trebuie dat pe genunchi. Nici până la această oră nu a fost depus originalul”, a spus Stelian Ion.

Ministrul Justiției spune nu a știut că în această dimineață se va pune subiectul proiectului „Anghel Saligny” pe ordinea de zi și-a  precizat că în coaliție s-a luat decizia de a amâna discuțiile.

Întrebat dacă proiectul va primi aviz astăzi, Stelian Ion a precizat:

„Este greu de crezut câtă vreme nu a venit dosarul cu acest proiect la Ministerul Justiției. Voi analiza dosarul,  dar termenul este de 4 zile”, a spus ministrul Justiției.

Programul „Anghel Saligny” prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către primării prin credite de angajament pentru perioada 2021-2028.

Scandal în Guvern! Florin Cîțu a decis să ignore USR PLUS în cadrul ședinței

Potrivit surselor Antena 3, cei de la UDMR, prin Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au depus pentru agenda suplimentară controversatul program de investiții suplimentare, Anghel Saligny. Acest program însă nu are încă toate avizele, pentru că ultima sa formă nu a ajuns la Ministerul Justiției, nu are aviz nici din partea Consiliului Economic și Social. 

Premierul a fost de acord însă ca proiectul să fie introdus pe ordinea suplimentară a agendei ședinței de Guvern de astăzi, ceea ce a stârnit nemulțumiri din partea vicepremierului Dan Barna și a tuturor miniștrilor USR.

Şedinţa de guvern a fost suspendată, după ce Florin Cîţu a vrut să forţeze introducerea pe ordinea de zi a programului de investiţii în mediul rural. 

×
Subiecte în articol: Stelian Ion
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close