Antena 3 CNN Actualitate Statul putea să salveze vieţi prin formularul E 112

Statul putea să salveze vieţi prin formularul E 112

Statul putea să salveze vieţi prin formularul E 112
04 Dec 2007   •   11:21

Cititorii Antena3.ro au reacţionat dur când au aflat că statul ţinea ascuns unul dintre formularele care pot salva vieţi, la care toţi românii ar trebui să aibă acces. Statul român este complicele bolilor de care nu putem scăpa în ţară. Autorităţile au ţinut ascuns un formular, intitulat ironic E -112, adică o şansă care ar putea să-i scape pe suferinzi. Formularul poate trimite urgent şi ieftin la tratament în străinătate oameni grav bolnavi. Românii au aflat din presă, că în cazul unor boli grave, Casa Naţională de sănătate poate deconta costul unor tratamente scumpe în străinătate.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate era obligată să ofere cetăţenilor informaţiile referitoare la formularul E -112 de la 1 ianuarie 2007.

?Este ruşinos ceea ce a făcut Ministerul Sănătăţii neinformând cetăţenii despre acest formular. Ruşine, ruşine!?, scrie un vizitator pe forumul Antena3.ro. Alţii cer demisia autorităţilor, începând cu ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu şi îi numesc pe cei responsabili de neinformarea cetăţenilor cu privire la formular ?criminali?.

Statisticile arată că în România sunt 350.000 de oameni bolnavi de cancer. 4.400 sunt copii, prea mici să aibă buletin. Sunt 350.000 de români care nu ştiau că au o şansă să scape. Milioane de români suferă de alte boli grave şi ele, tratabile în străinătate cu bani de la stat. Potrivit bugetului CNAS pe anul 2007, pentru formularul E 112 sunt alocate 200 de miliarde de lei vechi, echivalentul a 5,8 milioane de euro. Pentru 2008 sunt prevăzute însă peste 3.480 miliarde de lei vechi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close