Antena 3 CNN Actualitate Staţia de metrou Ştefan cel Mare, dotată cu scări rulante pentru persoanele cu handicap

Staţia de metrou Ştefan cel Mare, dotată cu scări rulante pentru persoanele cu handicap

Staţia de metrou Ştefan cel Mare, dotată cu scări rulante pentru persoanele cu handicap
Foto: Mediafax
13 Ian 2011   •   18:59

Primăria Sectorului 2 a anunţat, printr-un comunicat, că staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi dotată cu scări rulante pentru persoane cu handicap, iar accesul de intrare în staţie va fi acoperit de structuri metalice. Investiţiile ajung la 450.000 de lei, relatează Mediafax.

La staţia de la Ştefan cel Mare va fi amplasat un escalator urcare. Acesta va face legătura între pasajul pietonal şi exteriorul staţiei, prin ajustarea rampei scărilor, de la 4,46 m la 2,56 m, prin crearea cuvei pentru noul escalator, în care se va insera scara rulantă, se arată în documentaţia depusă de SC Metrorex SA şi analizată de Primăria Sectorului 2.

Cuva escalatorului va fi din beton armat, şi vor fi realizate două rigole prevăzute cu başă colectoare. "Cu ocazia acestor modernizări, se are în vedere reabilitarea unei camere tehnice aferente pompei de evacuare a apei din başe, situată la intersecţia pasajelor subterane spre Obor şi spre Barbu Văcărescu", se arată în comunicat.

De asemenea, proiectul prevede lucrări de acoperire a accesului la staţia de metrou de la Ştefan cel Mare, pe partea dinspre Obor.

"În perioada următoare se vor monta structuri metalice formate din stâlpi fixaţi pe parapetul de beton, ferme din profile curbate, închiderile laterale fiind cu geam dublu strat şi securizat, colorate în masa verde şi panouri de sticlă speciale, iar închiderea la partea superioară cu policarbonat celular verde. Totodată, se vor reface finisajele folosind plăci de granit la trepte, contratrepte şi vangul scării şi pe exterior la parapeţi şi marmură compozită ocru deschis la pereţii accesului", precizează Primăria Sectroului 2.

Totodată, de structura acoperirii, în dreptul intrării pentru călători, vor fi montate panourile luminoase specifice staţiilor de metrou, cu sigla metroului şi denumirea staţiei. Stâlpii accesului, arcele transversale şi sistemul de ţevi pe direcţie longitudinală vor fi tratate anticoroziv şi vopsite în culoare albă.

Investiţia, calculată la 450.000 de lei, va fi acoperită integral de SC Metrorex SA.

×
Subiecte în articol: metrou statie Stefan cel Mare lucrari
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close