Antena 3 CNN Actualitate Starea Ameliei Antoniu s-a îmbunătăţit, dar rămâne gravă (VIDEO)

Starea Ameliei Antoniu s-a îmbunătăţit, dar rămâne gravă (VIDEO)

Starea Ameliei Antoniu s-a îmbunătăţit, dar rămâne gravă (VIDEO)
24 Apr 2010   •   10:04

UPDATE 14:00. Starea de sănătate a Ameliei Antoniu s-a îmbunătăţit uşor. Medicii spun că starea de comă în care era primsolista teatrului de Operetă era indusă, pentru admnistrarea tratamentului. Pacienta se simte ceva mai bine, însă, rămâne în continuare intubată. De altfel, Amelia Antoniu a început să comunice în scris cu medicii şi familia. De fapt, cadrele medicale ale Spitalului Universitar spun că pacientele nu s-au aflat în comă, ci în sedare profundă.




UPDATE. Starea artistei Amelia Antoniu s-a ameliorat, însă rămâne critică. Amelia Antoniu ar putea fi transferată la o clinică din Viena pentru a fi supusă unui tratament specializat. Potrivit lui Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar, prim-solista este conştientă, ea comunicând în scris. În cursul zilei de sâmbătă, se va încerca scoaterea tuburilor care o ajută să respire, a mai spus Popescu.

Într-o situaţie mult mai critică se află cealaltă pacientă. Alice Preda a fost adusă tot la Spitalul Universitar de la Spitalul CF 2, cu acelaşi diagnostic.




O artistă de operetă din Bucureşti este în comă, din cauza unei infecţii contractate în urma unei intervenţii chirurgicale. Tânăra fusese internată la Spitalul CF 2, iar părinţii ei acuză conducerea spitalului că doreşte muşamalizarea cazului. Potrivit ziarului Jurnalul Naţional, este vorba de Amelia Antoniu, prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, citate de Mediafax, în urma incidentului, Radu Berceanu l-a demis pe directorul spitalului CF 2, Constantin Tănase.

Artista, în vârstă de 36 ani, s-a internat zilele trecute în Spitalul CF 2 pentru o intervenţie chirurgicală de cauterizare a unei răni pe colul uterin. După operaţie, aceasta a fost transferată la secţia de Terapie Intensivă a spitalului, unde a contractat o infecţie intraspitalicească ce a dus-o în comă.

Soţul artistei, Niculae Gamenţ-Antoniu, spune că era vorba de o operaţie de rutină şi că medicii l-au asigurat, imediat după operaţie, că intervenţia a fost finalizată fără probleme. Potrivit bărbatului, există bănuieli că soţia sa este în comă din cauza unei bacterii contractate în blocul operator, luând în calcul şi faptul că anul trecut au mai fost raportate două cazuri similare. Soţul Ameliei Antoniu a declarat că o anchetă a autorităţilor abilitate va stabili de ce soţia sa este în comă.

Denisa Popovici, lider sindical Spitalul CF 2, consideră că vina pentru aceste cazuri şi altele o poartă conducerea spitalului, acuzând faptul că pacienţii şi salariaţii trebuie să cumpere materialele sanitare perisabile folosite în tratamente.



Colegul Ameliei de la TNO, George Călin, scrie pe blogul personal, despre ceea ce pare un caz halucinant, cum "o fată cu o energie incredibilă pe care e imposibil să nu o iubeşti" a ajuns în comă "din cauza a ceea ce noi mai avem încă nesimţirea să numim sistem sanitar". George Călin acuză conducerea Spitalului CF 2 că "încearcă să muşamalizeze cazul".

"Cu ceva timp în urmă au fost încă şase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Şi o altă femeie, operată a doua zi după Amelia Antoniu se află la fel, în comă. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeşte un şoc toxico-septic", a declarat un medic din interiorul CF 2 pentru România Liberă.

În urma acestor accidente, doi medici de la secţia de Ginecologie au făcut un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii, deşi au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară.

O comisie a Ministerului Transporturilor, în a cărui subordine se află Spitalul CF 2, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natură este virusul care a adus două femei în pragul morţii.



Antena3.ro




×
Subiecte în articol: artista coma operatie infectie medici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close