Antena 3 CNN Actualitate Stantchev, Mucea şi Donciu, trimişi în judecată

Stantchev, Mucea şi Donciu, trimişi în judecată

Stantchev, Mucea şi Donciu, trimişi în judecată
19 Apr 2007   •   16:12

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată a lui Stamen Stantchev, Dorinel Mucea şi Mihai Donciu, deoarece au făcut parte dintr-un grup infracţional, care s-a concentrat pe obţinerea de date confidenţiale referitoare la privatizarea unor societăţi strategice româneşti din domeniul energetic sau de comunicaţii. Astfel, Stamen Stantnchev, cetăţean bulgar, domiciliat în Austria, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi spionaj, fapte aflate în concurs real şi comise în forma continuată, a informat, joi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dorinel Mucea şi Mihai Donciu sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi de trădare prin transmitere de secrete, ambele fapte aflate în concurs real şi comise în forma continuată.

Procurorii suţin că grupul extern a desfăşurat activităţi specifice, coordonate, concertate şi sistematice constând în culegerea de informaţii din sectorul energetic şi comunicaţii, referitoare la strategiile de privatizare corespunzătoare perioadei 2005 ? 2008.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close